Geschiedenis en genealogie van veel Gooise families, en meer


Notitie: Gooise families.


Dit item: geschiedenis en genealogie van verschillende Gooise families , en meer, heb ik vervat in van het genealogie-programma Aldfaer, omdat dit voor mij de makkelijkste manier was om het op mijn site te zetten.

Het is de bedoeling de drie items die vallen onder HUIDIGE PROJECTEN op mijn site, in een ander jasje te steken,
nog even experimenteren, hoe ik het het leukst kan verpakken.

Wat de geschiedenis en de genealogie van Gooise famielies kan ik heel veel uit mijn programma, en uit boeken e.d. over het Gooi etc. putten.

Wanneer ik in mijn genealogie-programma Aldfaer, het parenteel van het oudst bekende familielid der Posten open komt er een parenteel uit, dat het virtueel geheugen van mijn computer bijna niet kan verwerken.

En komen vrijwel alle namen van Gooise families aan bod, zoals: De Beer, Van den Berg, Van Thienen, Fokker, Krijnen, Sloothaak, Smit, Ruizendaal, Theebe, Kastermans, Verhoeven, De Rijk, Dorresteijn, De Jong, Heerschop en nog veel meer.

Veel van deze Gooise families zijn zeer sterk met elkaar verweven.

Er zijn veel wetenswaardigheden en anekdotes over te vertellen. dit gaan we dan ook doen maar dan in een ander jasje.

Henk Post

De foto op de homepage toont de wasserij van de familie Stuijver, na wat onderzoek kreeg ik van de familie Stuijver uit Kortenhoef de informatie: "het huis met het dubbele rode zadeldak aan de Emmaweg langs de 's-Gravelandse vaart is vanouds de wasserij van de familie Stuijver". (Er moet een gevelsteen zijn van de familie Stuijver, informatie fam Stuijver).


Een ander familielid beweerde dat dit het huis van J.W. Westgeest was.

Het kan goed zijn dat de familie Westgeest er ook gewoond heeft, maar Jacob Westgeest kwam pas in 1942 vanuit Wassenaar naar 's Graveland.

Kwam nog veel later in de oude wasserij, omstreeks 1955. (Wie woonde er vóór de fam. Jacob Westgeest?).


De dochter van Jacob Westgeest informeerde mij dat dit haar geboortehuis was, maar dat het bestaan een gevelsteen op dat huis haar onbekend was.


Gerbert Werie (broer van Hendrikus Werie) gehuwd met Jansje de Boer, dit paar woonde er en had daar ook de wasserij tot omstreeks 1950, Jansje was eerder gehuwd met Jan Stuijver. (de broer van Elisabeth Stuijver)


(Zo is er ook een gevelsteen van de familie Werie aan vanouds hun wasserij aan de Lodijk).

Inddertijd beheerd door Hendrikus Werie gehuwd met Elisabeth Stuijver, (de zuster van Jan Stuijver).Nadien beheerd door een maatschap van twee ongehuwde zoons met hun twee ongehuwde Zusters.


Gegenereerd met Aldfaer versie 3.5.3 op 14-05-2009 11:15 door Henk Post